Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

политѝчен

 

Тълковен речник

политична, политично, мн. политични, прил. Който умее да се справя с трудни положения; дипломатичен.
• същ. политичност, политичността ж.

Синонимен речник

(прил.) тактичен, хитър, ловък, изкусен
(прил.) дипломатичен

Българо-Английски речник

tactful, prudent; politic

Подробна информация от Wikipedia

Политическа партия - Политическите партии (на гръцки: Πολιτική – изкуство за управление на държавата; на латински: pars – част) са свободни сдружения на граждани, създадени с цел да формират и изразяват политическата воля на народа чрез избори или по друг демократичен начин.
Политически спектър - Политическият спектър представлява съвременно разделение на политическите идеологии от политологическа гледна точка.
Политическа криза в България (1996 – 1997) - Политическата криза в България (Януарските събития) от 1996-1997 г. обхваща периода на проведеното масово протестно шествие в София, което прераства в размирици и щурм на сградата на Народното събрание.
Политически партии в България - Политическите партии в България съдействат за формиране и изразяване на политическата воля на гражданите.
Политическа партия МИР - МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) е политическа партия в България, с лидер Симеон Славчев.
Политически партии в САЩ - Политическите партии в САЩ играят важна роля в политическия живот на страната, макар че Конституцията не постановява изрично тяхното съществуване.
Политическа философия - Политическа философия е изучаването на държавата, града, управлението, политиката, свободата, справедливостта, собствеността, правата, закона и прилагането му от властите: какви са те, защо (и дори дали) са необходими, кое прави едно управление легитимно, какви права и свободи трябва да защитава и защо, каква форма трябва да приема и защо, какво е законът, какви задължения гражданите дължат на легитимното управление, ако има, и кога може легитимно то да бъде свалено от власт - ако въобще.
Политически клуб „Екогласност“ - Политически клуб „Екогласност“ се създава през март 1990 г., но се регистрира официално на 23 април 1990 г.
Политическо движение „Социалдемократи“ - Политическо движение „Социалдемократи” е политическа партия, регистрирана на 19 юли 2000 година.
Политическа коректност - Политическа коректност (и още политически коректен) e политически, културно-социологически термин, отразяващ установяването на система от рамки и правила, включително „политически коректен език“, който има ограничаваща функция във връзка с етически, морални съображения, и тази задържаща и ограничаваща функция е по отношение на всяка обществена и социална изява, която би могла да касае теми от тънък характер, както и възможния и допустим обществен дебат по редица остри обществени проблеми и изпол...»
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.