Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

спусна

 

Тълковен речник

спуснеш, мин. св. спуснах, мин. прич. спуснал, св. – вж. спускам.

Българо-Английски речник

Подробна информация от Wikipedia

Спускане на вода на плавателен съд - Спускане на вода (на плавателен съд или кораб) – технологичен процес в корабостроенето и кораборемонта.
Спускаем апарат - Спускаемият апарат е космически апарат или част от космически апарат, предназначен за спускане на полезния космически товар от орбита и меко кацане на повърхността на Земята или друго космическо тяло.
Спускане по бабуни - Спускането по бабуни е вид ски свободен стил, зимна спортна дисциплина.
Спускане в Маелстрьом - Спускане в Маелстрьом (на английски: A Descent into the Maelström) е разказ от 1841 на американския писател и поет Едгар Алън По.
Спускаем модул - Спускаемият модул е космически апарат, който се спуска и достига повърхността на даден астрономически обект.
Спускане на вода (церемония) - Спускане на вода на кораба в много християнски култури се наподобява на религиозната церемония за кръщаване на детето, в хода на която то получава своето име.
Спортни шейни - Спортните шейни са зимен спорт, в който състезателите се спускат с шейни по улей за бобслей. Състезателите развиват висока скорост (около 140 км/ч) и ползват специфична състезателна екипировка.
Спортни шейни на зимните олимпийски игри 1964 - Състезанията по спортни шейни на зимните олимпийски игри в Инсбрук през 1964 г. са първите състезания по спускане с шейни по улей на зимни олимпийски игри.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.