Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

ситком

 

Тълковен речник

Ситуационна комедия. Традиционно тези комедии са разделени на епизоди, които са самостоятелни и развитието на действието във всеки от тях свършва с края на епизода. Обединяват ги еднаквите главни действащи лица и фонът на действието, който е строго определен и ограничен — дом, офис, клуб.

Етимологичен речник

(съкр. от «Situation Comedy», «комедия на ситуациите»)
Възниква в радиотеатъра, но в момента най-често се среща в телевизията. Този вид комедия е възникнала в САЩ и е разпространена в Британската общност - Канада, Нова Зеландия, Австралия.

Българо-Английски речник

sitcom

Подробна информация от Wikipedia

Ситуационна комедия - Ситуационната комедия или още наричана ситком (на английски: situation comedy, sitcom) е вид комедия, възникнала в радиотеатъра, но най-често срещана в телевизията.
Ситио ду Мато - Ситио ду Мато (на португалски: Sítio do Mato) е град и община в Източна Бразилия, щат Баия, мезорегион Вали Сао-Франсискано да Баия, микрорегион Бон Жезус да Лапа.
ФК Ситомир (Никопол) - ОФК „Ситомир“ е български футболен отбор от град Никопол. Състезава се в Северозападна „В“ група. Основните цветове на отбора са червено и бяло.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.