Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

психо-

 

Тълковен речник

Първа съставна част на думи със значение психически, душевен, напр.: психоневроза, психомоторен, психотерапия, психофизиология и др.

Подробна информация от Wikipedia

Психология - Психологията (от гръцки: ψυχή – душа, дух, пеперуда, λόγος – наука) е научна дисциплина, изучаваща умствените процеси и също така поведението на хора или животни, като често прилага научния метод при лабораторни изследвания.
Психоанализа - Психоанализата е психологична теория, анализ и терапия, развита от австрийския медик и невролог Зигмунд Фройд и продължена от други (Лакан и т.н.).
Психоактивно вещество - Психоактивните вещества (наречени още психотропни вещества) са химически субстанции, въздействащи главно на централната нервна система.
Психопатия - Психопатията е разстройство на личността , днес класифицирано като антисоциално личностно разстройство, подтип психопатия (DSM).
Психотерапия - Психотерапията е методично прилагане на определени психологически техники за възстановяване главно на психичното равновесие на личността.
Психоза - Психозата (от гръцки: ψυχή, психе – „ум“, „душа“ и -ωσις, -озис – „абнормално състояние“ или „умопомрачение“) е тежка психична болест, която се характеризира със загубване на контакт с реалността и дълбоко нарушаване на връзките с другите хора, което е причина за социалната дезадаптация на субекта.
Психология на религията - Психологията на религията е психологическо изследване на религиозните преживявания, вяра и дейности.
Психология на личността - „Психологията на личността“ е клон на психологията, който изучава личността и индивидуалните различия.
Психосексуално развитие - В теорията на личността на Зигмунд Фройд (Freud 1938) развитието се описва в термините на етапи, определени от конкретна проява на сексуални или либидни подбуди.
Психосоматична медицина - Психосоматиката (от старогръцки: ψυχή, психе – душа, дух; σῶμα, сома – тяло) е направление и дисциплина в медицината (психосоматична медицина) и психологията, което изучава влиянието на психологически фактори върху физическите оплаквания, състояния и заболявания.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.