психо-

 

Тълковен речник

Първа съставна част на думи със значение психически, душевен, напр.: психоневроза, психомоторен, психотерапия, психофизиология и др.

Подробна информация от Wikipedia

Психология - Психологията (от гръцки: ψυχή – душа, дух, пеперуда, λόγος – наука) е научна дисциплина, изучаваща умствените процеси и също така поведението на хора или животни, като често прилага научния метод при лабораторни изследвания.
Психоанализа - Психоанализата е психологична теория, анализ и терапия, развита от австрийския медик и невролог Зигмунд Фройд и продължена от други (Лакан и т.н.).
Психоактивно вещество - Психоактивните вещества (наречени още психотропни вещества) са химически субстанции, въздействащи главно на централната нервна система.
Психотерапия - Психотерапията е методично прилагане на определени психологически техники за възстановяване главно на психичното равновесие на личността.
Психопатия - Психопатията е разстройство на личността , днес класифицирано като антисоциално личностно разстройство, подтип психопатия (DSM).
Психология на религията - Психологията на религията е психологическо изследване на религиозните преживявания, вяра и дейности.
Психоза - Психозата (от гръцки: ψυχή, психе – „ум“, „душа“ и -ωσις, -озис – „абнормално състояние“ или „умопомрачение“) е тежка психична болест, която се характеризира със загубване на контакт с реалността и дълбоко нарушаване на връзките с другите хора, което е причина за социалната дезадаптация на субекта.
Психосексуално развитие - В теорията на личността на Зигмунд Фройд (Freud 1938) развитието се описва в термините на етапи, определени от конкретна проява на сексуални или либидни подбуди.
Психодинамика - Психодинамика е систематизирано изследване и теория за психологическите сили, които лежат в основата на човешкото поведение, наблягайки на взаимодействието между несъзнаваната и съзнаваната мотивация.Оригиналната концепция за "психодинамика" е развита от Зигмунд Фройд Фройд смята, че психологическите процеси са потоци от психологическа енергия в сложния мозък, установявайки "психодинамики" на основата на психологическа енергия, която е наричана либидо.
Психология на личността - „Психологията на личността“ е клон на психологията, който изучава личността и индивидуалните различия.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.