Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

первѐрзия

 

Тълковен речник

мн. перверзии, ж. Нередност, извратеност.
Типове човешко поведение, които се възприемат за сериозно отклонение, от това, което се смята са ортодоксално или нормално поведение. Най-често се използва за описване на сексуално поведение, което се смята за абнормално или прекалено

Българо-Английски речник

первѐрзия
ж., мед. perversion (и прен.).

Подробна информация от Wikipedia

Перверзия - Перверзията е концепция описваща тези типове човешко поведение, които се възприемат за сериозно отклонение, от това, което се смята са ортодоксално или нормално поведение.
Парафилия - Парафилия (от гръцки: para [παρά] – с отклонение и -philia [φιλία] – приятелство, означаващо любов; още: девиация, парапатия, парерозия, сексуална парастезия, перверзитет) е биомедицински термин, използван в психиатрията, сексологията и психологията, за да означи сексуалната възбуда, фантазии и поведение, постигани чрез и включващи основно неадекватни обекти, ситуации или индивиди.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.