Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

паго̀н

 

Тълковен речник

мн. пагони, (два) пагона, м.
1. Отличителен знак, който се поставя върху раменете на военна или друга униформена дреха, като показва мястото в йерархията.
2. Украса за дреха.
прил. пагонен, пагонна, пагонно, мн. пагонни.

Българо-Английски речник

shoulder piece/strap; epaulet(te)

Подробна информация от Wikipedia

Пагон - Първите пагони са се появили по раменете на войниците във времето, когато сабята е била основно оръжие на конницата.
Черешово (дем Неврокоп) - Черешово (на гръцки: Παγονέρι, Пагонери, катаревуса Παγονέριον, Пагонерион, до 1927 година Τσερέσοβο) е село в Република Гърция, в историко-географската област Чеч, на територията на дем Неврокоп.
С пагоните на дявола - „С пагоните на дявола“ е български 5 сериен филм (приключенски) от 1967 година на режисьора Неделчо Чернев, по сценарий на Евгени Константинов и Костадин Кюлюмов.
Пагани Зонда - Пагани Зонда е спортен автомобил със средноразположен двигател, произвеждан от Пагани от 1999 година в Италия.
Пароним - Паронимите са думи, които са близки по звучене, но са различни по значение. Те са думи от една и съща част на речта.
Панония - Панония (на латински: Pannonia) е историческа област в Средна Европа и римска провинция.
Паган - Пага̀н е български владетел, управлявал България от 767 до 768 г. Не е ясно от кой прабългарски род е бил владетелят, но се предполага, че е от рода Чакарар.
Пагода - Пагодата (португалско произношение; на санскрит: भगवत्, бхагават – свещен, славен; на японски: 塔, то; на китайски: 寶塔, бао-та – кула на съкровища) е будистка или по-рядко индуистка постройка, обикновено с религиозно-култов характер.
Паго Паго - Паго Паго (на английски: Pago Pago, произнася се ˈpɑŋo ˈpɑŋo) е административен център на Източна Самоа - владение на САЩ, включващо група острови в източната част на Архипелаг Самоа.
Погон Шчечин - Морски Спортен Клуб Погон Шчечин (на полски: Morski Klub Sportowy Pogoń Szczecin) е полски футболен клуб от град Шчечин.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.