коко̀на

 

Тълковен речник

мн. кокони, ж. Разг. Пренебр.
1. Много нагиздена, натруфена жена. Голяма кокона е станала. Стъпва като кокона.
2. Капризен, придирчив човек. Голяма кокона е, не може да спи къде да е.

Синонимен речник

(същ.) госпожа, мадама

Българо-Английски речник

1. ирон. grand lady, dame
2. (за мъж) molly-coddle, sissy, pansy

Подробна информация от Wikipedia

Коконато - Кокона̀то (на италиански: Cocconato, на пиемонтски: Coconà, Кокона) е село и община в Северна Италия, провинция Асти, регион Пиемонт.
Коронарография - Коронарографията (коронарна ангиография, коронарна катеризация) е инвазивна образно-диагностична медицинска процедура, целяща локализирането на мастна плака в коронарните съдове на пациента (водеща до стеноза – затруднено свободно преминаване на наситена с кислород кръв, в случая към сърцето), както и на други сърдечни или белодробни заболявания.
Колона - Колоната е вертикален конструктивен елемент, който пренася, основно чрез натиск, натоварванията от конструкцията над него към конструктивните елементи под него.
Корона (бира) - Корона (на испански: Corona) е марка мексиканска бира, в стил американски лагер, която се произвежда от мексиканската пивоварна „Групо Модело“ (Grupo Modelo).
Колона (род) - Колона (на италиански: Colonna) е значима римска фамилия. Името произлиза от селището Колона в планината Албани, на 27 км източно от Рим.
Корона (Келце) - Корона Келце Спулка Акцийна (на полски: Korona Kielce Spółka Akcyjna) е полски футболен клуб от град Келце.
Корона - Корона (от лат. corona, венец) е украшение за глава, явяващо се символ на титла. В исторически аспект основно се използва като символ на титли, облечени с власт (княжеска или монархическа), но през XX век започва да се използва и за победителки в конкурси по красота.
Коко Бийч - Коко Бийч (на английски: Cocoa Beach) е град в окръг Бревърд в щата Флорида, САЩ. Кокоа Бийч е с население от 12 435 жители (2005) и обща площ от 39 км² (15 мили²).
Кокоша глава - Кокоша глава се оформя в периода 1987-1988 г. в гр. Кърджали, когато група приятели, стоящи по-встрани от хеви-метъл истерията в България, решават да направят група и да свирят любимата си музика.
Корона от сълзи - „Корона от сълзи“ (на испански: Corona de lágrimas) е мексиканска теленовела от 2012 г., създадена от Мануел Кансеко Нориега, режисирана от Хуан Карлос Муньос и Алехандро Гамбоа и продуцирана от Хосе Алберто Кастро за Телевиса.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.