кил

 

Тълковен речник

килът, кила, мн. килове, (два) кила, м. Спец.
1. Надлъжно поставена греда, която преминава по цялото дъно на плавателен съд.
2. Долната надлъжна заострена част на плавателен съд.
3. Отвесната неподвижна плоскост на опашката на самолет.

Българо-Английски речник

мор. keel
ав. fin, vertical stabilizer
подвижен КИЛ мор. a drop/sliding keel
хоризонтален КИЛ мор. a flat/plate keel
страничен КИЛ a bilge keel
тунелен КИЛ a duct keel
КИЛ под тялото ав. a ventral/tail fin, underfin

Подробна информация от Wikipedia

Кил - Кил може да се отнася за:
Килиан Мбапе - Килиан Мбапе (на френски: Kylian Mbappé) е френски футболист, нападател, настоящ играч на Пари Сен Жермен.
Килиманджаро - Килиманджаро (на английски: Kilimanjaro; на суахили: Kilimanjaro) е планински масив в Североизточна Танзания, образуван от три изгаснали вулкана – Шира на запад с надморска височина 3962 m, Мауензи на изток с височина 5149 m и геоложки най-младият Кибо, разположен между тях, чийто най-висок връх Ухуру има височина 5895 m и е най-високата точка в Африка.
Килограм - Килограм е една от седемте основни единици в SI и се използва за физичната величина маса. Символът, с който се означава, е kg, но в популярни издания в България се използва и кг, със знаци от кирилицата, под влияние на руските означения на мерните единици.
Килифарево - Килифарево е град в Северна България, той се намира в състава на община Велико Търново, област Велико Търново.
Килсуич Ингейдж - „Килсуич Ингейдж“ (Killswitch Engage) е метълкор група от град Уестфилд, щата Масачузетс, Съединените американски щати.
Килиън Мърфи - Килиън Мърфи (на английски: Cillian Murphy) е ирландски театрален и филмов актьор, носител на „Ирландска телевизионна и филмова награда“ и номиниран за награди „Златен глобус“, „БАФТА“, „Сатурн“ и „Сателит“.
Киловатчас - Киловатчас (означение: kWh, както и запис kW·h) е единица за измерване на работа и енергия, равна на работата извършвана от една машина с мощност 1 киловат (kW) в продължение на 1 час.
Килауеа - Килауеа (на английски: Kīlauea) е активен вулкан на Хавай.
Килиан Шеридън - Килиан Шеридън (на английски език - Cillian Sheridan) е ирландски професионален футболист, нападател, състезател на клуб Ягельоня, и за ирландския национален отбор.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.