Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

ка̀нцлер

 

Тълковен речник

мн. канцлери, м.
1. Министър-председател в Германия и в Австрия.
2. Остар. Министър-председател в Германската империя.

Българо-Английски речник

chancellor

Подробна информация от Wikipedia

Федерален канцлер - Федерален канцлер или бундесканцлер (на немски: Bundeskanzler) е правителствена длъжност в немскиговорещите страни.
Канцлер на Германия - Канцлер на Германия е постът на оглавяващия правителството на Германия. Официалната титла на заемащия поста се мени няколко пъти в историята на Германия.
Канцлер на хазната - Канцлерът на хазната е министър от правителството на Великобритания, който отговаря за икономиката и финансите (съответства на министър на финансите в други държави).
Канцероген - Причините за възникване на рак (т.нар. канцерогенни вещества или канцерогени; на латински: cancer morbus – рак, на гръцки: genes – раждане) е понятие, което се отнася до факторите, които насърчават развитието на рак при хората или животните.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.