Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

изям

 

Тълковен речник

изядеш, мин. св. изядох, мин. прич. изял, св. – вж. изяждам.

Подробна информация от Wikipedia

Измерване - Измерването е процесът за определяне на отношението на една (измервана) физична величина (например дължина или маса) към друга еднородна величина, приета за единица (например, метър или килограм), и въведена в техническо средство (средство за измерване).
Измир - Измир или в исторически контекст Смирна (на турски: İzmir; на гръцки: Σμύρνη, Смирни) е град в Югозападна Турция, третият по големина в страната и второ по големина пристанище след Истанбул.
Измаил - Измаѝл (на украински: Ізмаїл) е град с областно значение, административен център на Измаилски район, Одеска област в Украйна.
Изменение на климата - Изменение на климата е термин с широко значение, който се отнася до промяната на климата на земята в дългогодишен период от време.
Изомерия - Изомери са съединения с еднаква молекулна формула, но с различен ред в свързването на въглеродната верига.
Изменчивост - Изменчивост в генетиката е свойството на белезите да варират в определени граници, а също така и да се проявяват нови белези.
Измерване на температурата на въздуха - В метеорологичните обсерватории и станции в България за измерване на температурата на въздуха се използват течностни термометри и термографи.
Измекяр - Измекяр или измекярин (от арабски език през турското hizmetkâr) е остаряла дума от турски произход, която означава слуга, ратай, наемник.
Измит - Измит (на турски: İzmit) е град в Северозападна Турция, административен център на вилает Коджаели, а също и на градска община Коджаели.
Измама - Измамата е въвеждане и/или поддържане на заблуда у някого с користни подбуди. Измамата е престъпление против собствеността.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.