Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

джаз

 

Тълковен речник

джазът, джаза, мн. джазове, (два) джаза, м.
1. Само ед. Стил в забавната музика, възникнал на основата на негърския фолклор и отличаващ се с импровизация и експресивност
2. Оркестър, съставен от ударни и духови инструменти, за изпълнение на такава музика.
• прил. джазов, джазова, джазово, мн. джазови. Джазова музика.

Българо-Английски речник

jazz
(оркестър) jazzband
танцувам ДЖАЗ jazz

Подробна информация от Wikipedia

Джаз - Джазът (от английски: jazz) е музикален стил, който възниква в първата половина на 20 век в южните части на САЩ и съчетава в себе си африкански и европейски музикални традиции.
Джазмин Кашмир - Джазмин Кашмир (на английски: Jazmine Cashmere) е бивша американска порнографска актриса. Истинско име – Никол Б.
Джаз рок - Джаз-рокът е понятие, което се употребява от края на 60-те и през 70-те години на XX век за определяне на музика, която съчетава елементи на рок и джаз.
Джаз ФМ - Jazz FM е българско радио, посветено на джаз музиката, част от bTV Radio Group, собственост на Central European Media Enterprises.
Джаз скала - Джаз скала (англ. „Jazz scale“; джаз лад/стълбица) се нарича всяка музикална скала, която се използва в джаз музиката.
Джазира - Джазира (на арабски: الجزيرة, „остров“) е равнина в Близкия изток, разположена на територията на Ирак, Сирия и Турция.
Джазанова - „Джазанова“ (на немски: Jazzanova) е немски музикален състав от Берлин, състоящ се от Александър Барк, Клаас Брилер, Юрген фон Кноблаух, Росков Кречман, Щефан Лайзеринг и Аксел Райнемер.
Джаз в България - Родоначалникът на българския джаз е роденият в Харманли Асен Овчаров. През 1942 г.той създава първия класически джазов оркестър в България и на Балканите.
Джаз трио - Пиано трио е понятие в джаза, с което се обозначава група от един пианист, един контрабасист, и един барабанист.
Джаз група - Джаз групата, наричана още джаз ансамбъл, джаз бенд и джаз комбо, е музикална група, която свири джаз музика.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.