бедя

 

Тълковен речник

бедиш, мин. св. бедих, мин. прич. бедил, несв.; кого. Разг. Клеветя, обвинявам несправедливо; нарочвам.

Синонимен речник

(гл.) набедявам, клеветя, наклеветявам, виня, хуля, злословя, обвинявам

Българо-Английски речник

accuse falsely; slander, defame; aspersee

Подробна информация от Wikipedia

Бенямин Нетаняху - Бенямин Нетаняху (иврит: בנימין נתניהו) е израелски политик и 9-ти министър-председател на Израел от април 1996 до май 1999. Член е на консервативната партия Ликуд, Министър на външните работи, Министър на публичната дипломация и по въпросите на диаспората.
Бедреддин Симави - Махмуд Бедреддин Симави (на османски турски: شیخ بدرالدین) е османски юрист (кадия) и суфистски шейх.
Белязаният - „Белязаният“ (на английски: Scarface) е американски филм от 1983 г. на режисьора Брайън Де Палма с участието на Ал Пачино, Мишел Пфайфър, Робърт Лоджия, Мери Елизабет Мастрантонио и Стивън Бауър.
Бедуини - Бедуини (наименованието произлиза от арабското badawī, بدوي) обикновено са наричани арабските номадски групи, намиращи се в по-голямата част на пустинния пояс, простиращ се от атлантическото крайбрежие на Сахара през Западната пустиня, Синай и Негев до източното крайбрежие на Арабската пустиня.
Бердянск - Бердянск (на украински: Бердянськ) e град в Южна Украйна, Запорожка област.
Бедност - Тази статия е бедността в икономически и социален аспект. За други значения и употреби виж бедност (пояснение).
Беден - Беден е село в Южна България. То се намира в община Девин, област Смолян.
Бедна треска - Бедната треска (Trisopterus minutus) е вид лъчеперка от семейство Gadidae. Видът не е застрашен от изчезване.
Бедржих Сметана - Бѐдржих Смѐтана (на чешки: Bedřich Smetana) е чешки композитор, диригент, педагог и общественик, смятан за патриарх на чешката музикална култура.
Беляковец - Беляковец е село в Северна България. То се намира в община Велико Търново, област Велико Търново.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.