Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

Андромеда

 

Тълковен речник

мит. Съпруга на Персей, който я спасил от морско чудовище.

Подробна информация от Wikipedia

Андромеда - Андромеда може да се отнася до:
Андромеда (галактика) - Андромеда (M31 по каталога на Месие, NGC 224 по Нов общ каталог) е спирална галактика от тип S0, подобна на нашата галактика Млечен път и се състои от:
Андромеда (съзвездие) - Андромеда е голямо съзвездие в северната небесна полусфера, лесно за разпознаване по трите най-светли звезди α, β и γ, разположени на почти права линия, която се чупи при по слабата звезда δ.
Андромеда (митология) - Андромеда в древногръцката митология е дъщеря на царя и царицата на Етиопия – Цефей и Касиопея. Тъй като майка ѝ обижда Посейдон, твърдейки че е по-красива от нереидите, богът изпраща чудовище, което напада Аргос.
Андромеда (сериал) - Андромеда (на английски: Andromeda) e научнофантастичен сериал, излъчван от 2 октомври 2000 г. до 13 май 2005 г.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.