Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

ярко-

 

Тълковен речник

Първа съставна част на сложни думи със значение който е силно наситен, ярък, напр. яркосин, яркозелен, яркочервен и др.

Подробна информация от Wikipedia

Яркост - Яркостта е физична величина, характеризираща интензивността на светене на телата. Този термин е взет от фотометрията и е една от най-важните характеристики на цвета, особено в експонометрията.
Якоруда - Якору̀да е град в Югозападна България, административен център на община Якоруда.Намира се в област Благоевград, близо до градовете Банско, Разлог и Белица.
Якопо Сансовино - Якопо Сансовино (на италиански: Jacopo Sansovino), роден като Якопо д'Антонио Тати, е италиански скулптор и архитект от 16 век.
Янко Типсаревич - Янко Типсаревич (на сръбски: Јанко Типсаревић) е сръбски тенисист, роден на 22 юни 1984 в Белград. Най-големият му успех до момента е титлата от Откритото първенство на Австралия за юноши през 2001 г.
Якоруда (община) - Община Якоруда се намира в Югозападна България и е една от съставните общини на Област Благоевград.
Якоб Бернули - Якоб Бернули (на немски: Jakob Bernoulli, срещан и като Jacob, Jacques, и James) e швейцарски математик от холандски произход, най-възрастният член на математическата династия Бернули и по-голям брат на Йохан Бернули.
Якоб Бьоме - Якоб Бьоме (на немски: Jakob Böhme) е германски философ и християнски мистик, един от най-видните представители на съвременния мистицизъм.
Ярлово - Ярлово е село в Западна България. То се намира в Община Самоков, Софийска област.
Ярно Трули - Ярно Трули (на италиански: Jarno Trulli) е италиански пилот от Формула 1. Състезава се за тима на Тойота.
Якоб Грим - Якоб Лудвиг Карл Грим (на немски: Jacob Ludwig Karl Grimm) е германист, който заедно с брат си Вилхелм публикува сбирки с немски приказки през ХІХ век (виж Братя Грим).
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.