честѝт

 

Тълковен речник

честита, честито, мн. честити, прил.
1. Остар. Щастлив. Честито семейство. Царю честити!
2. При поздрави и благопожелания – да носи радост, да е на добро. Честита Нова година! Честит рожден ден!
• нареч. честито.

Синонимен речник

(прил.) щастлив, доволен
(прил.) цветущ, благополучен
(прил.) радостен, с късмет

Българо-Английски речник

happy
ЧЕСТИТa Нова година! happy New Year! ЧЕСТИТa Коледа merry Christmas! ЧЕСТИТ рожден ден many happy returns (of the day)
ЧЕСТИТo! (my) congratulations

Подробна информация от Wikipedia

Честита нова '49 - „Честита нова '49“ (на македонска литературна норма: „Среќна Нова '49“) е игрален психологически филм от Република Македония от 1986 година на режисьора Столе Попов по сценарий на Никола Лазаревски.
Честота - Честотата е физична величина, основна характеристика на периодичните явления, която измерва броя повторения на едно събитие за единица време.
Честотна модулация - Честотната модулация (ЧМ) (на английски: frequency modulation (FM)) е термин въведен и използван в радиотехниката.
Честотна лента - Честотна лента е условно наименование на интервала от минималната до максималната честота, в които дадено устройство приема/предава звукови или радиовълни.
Честота на собствените трептения - Трептенията, дължащи се на вътрешни за една система сили, се наричат собствени, или свободни трептения.
Честименско - Честименско е село в Североизточна България. То се намира в община Тервел, област Добрич.
Честотомер - Честотомерът е уред, който се използва за измерване на честотата на периодичен процес, много често от радиолюбители.
Честта на фамилията Прици - „Честта на фамилията Прици“ е американска черна комедия от 1985 г. Не се препоръчва за деца под 16 г.
Честотна лента (компютри) - В областта на компютърните мрежи и компютърните науки честотната лента (на английски: bandwidth) е мярка за измерване на наличните или използваните ресурси за предаване на данни, изразени в битове/секунда или (килобита/сек, мегабита/сек и т.н.).thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.