Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

у̀гар

 

Тълковен речник

угарта, само ед., ж. Изорана, но още незасята земя. Вървя през угарта.

Българо-Английски речник

fallow land
оставям на УГАР let lie fallow
оставен съм на УГАР lie fallow

Подробна информация от Wikipedia

Угар - Угар буквално означава разорано поле. Да бъде поставена земята под угар, означава да се поддържа изорана и чиста от плевели, незасята с нищо през целия вегетационен период (нарича се незаета угар).
Угаритска писменост - Угаритската писменост е тази на древния Угарит (Рас Шамра) с прилежащите му територии в Древна Сирия.
Угарит - Угарит (Рас-Шамра) е град-държава в северното крайбрежие на Древна Сирия.Разположен е близо до днешния град Латакия, Сирия – на 12 км северно от него, както и на 1 км югозападно от залив на Средиземно море.
Угар (песен) - Угар е сингъл на руската поп-група Серебро и DJ M.E.G. Издаден е на 18 септември 2013 г.
Угаритски език - Угаритският език е мъртъв северозападен семитски език, използван в края на II хилядолетие пр. Хр. в древния град Угарит в днешна Сирия.
Унгария - Унгария (на унгарски: Magyarország) е вътрешноконтинентална държава в Централна Европа. Тя няма излаз на море и граничи с Австрия, Словакия, Украйна, Румъния, Сърбия, Хърватия и Словения.
Унгарски език - Унгарският език е угро-фински език, нямащ нищо общо с останалите езици от Централна Европа. Като един от малкото модерни европейски езици, които не принадлежат на индоевропейското езиково семейство, той винаги е представлявал голям интерес за езиковедите.
Унгарска революция (1848 – 1849) - Унгарската революция от 1848 – 1849 година е въстание на унгарците срещу националния и феодалния гнет в Австрийската империя.
Уганда - Република Уганда е държава в централната част на Източна Африка. На югоизток граничи с езерото Виктория, на изток с Кения, на север с Южен Судан, на запад с Демократична република Конго (Заир) и на югозапад с Руанда и Танзания.
Ударен музикален инструмент - Ударен или още перкусионен инструмент е всеки музикален инструмент, при който звукоизвличането става посредством удар.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.