Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

съединя̀

 

Тълковен речник

съединиш, мин. св. съединих, мин. прич. съединил, св. – вж. съединявам.

Българо-Английски речник

съединя̀
= съединя̀вам гл. join, unite, conjugate; connect, (две парчета) piece/tag together; couple; ~ на късо ел. shunt, short-circuit;

~ се unite; join together, coalesce; fuse; meet; хим. combine; (за дружества, организации) merge; amalgamate, consolidate.Подробна информация от Wikipedia

Съединени американски щати - Съединѐните америка̀нски ща̀ти (САЩ) (на английски: United States of America (USA)), често наричани само Съединѐните ща̀ти (The United States (U.S.)), както и разговорно Ща̀тите (The States) или Амѐрика (America), е държава, разположена в континента Северна Америка.
Съединение на Източна Румелия с Княжество България - Съединението е актът, с който на 6 септември (18 септември по нов стил) 1885 година Източна Румелия се отцепва от Османската империя и се обединява с Княжество България противно на решенията на Великите сили на Берлинския конгрес.
Съединение (община) - Община Съединение се намира в Южна България и е една от съставните общини на област Пловдив.
Съединение (град) - Съединение е град в Южна България. Той се намира в Пловдивска област и се намира на 27 км северозападно от Пловдив.
Съединител -
Съединителна тъкан - Съединителната тъкан е една от четирите вида тъкани в традиционните класификации в биологията (другите три са епителна, мускулна и нервна тъкан).
Съединения на благородните газове - Съединенията на благородните газове са химични съединения на елементи от група 18 на периодичната система.
Съединение (област Бургас) - Съединение е село в Югоизточна България. Намира се в Община Сунгурларе, област Бургас.
Съединение (област Търговище) - Съединение е село в Североизточна България. То се намира в община Търговище, област Търговище.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.