Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

стоѝк

 

Тълковен речник

мн. стоици, м.
1. Привърженик на стоицизма.
2. Човек, който се държи стоически.

Синонимен речник

(същ.) философ, търпелив, хладнокръвен, твърд, мъжествен, спокоен

Българо-Английски речник

фил. stoic

Подробна информация от Wikipedia

Стоицизъм - Стоицизъм (Stoa; гръцки: Στοά) е школа на елинистическата философия, основана в Древна Атина от Зенон от Китион през IV-III век пр.н.е.
Стокхолм - Стокхолм (на шведски: Stockholm) е столицата на Швеция. Той е и първи по брой на население в Швеция. Стокхолм е община в лен Стокхолм, като населението на вътрешната част от града е 1 372 565 души, а заедно с покрайнините и окръга – 1 823 210 души.
Стоимен Стоилов - Стоимен Стоилов е български художник, работещ в областта на графиката и живописта, с голям принос в изобразителното изкуство.
Стокхолмски синдром - Стокхолмският синдром е психологически феномен, при който заложникът се привързва към похитителя си и изпитва съчувствие и симпатия към него, често до такава степен, че да го защитава и да се идентифицира с него.
Стойко Сакалиев - Стойко Маринов Сакалиев е български футболист, бивш национал, нападател, активен в периода 1998-2016 г.
Стокхолмско метро - Стокхолмското метро (на шведски: Stockholms tunnelbana) е железопътна подземна система, част от обществения градски транспорт в Стокхолм, Швеция.
Стойките - Стойките е село в Южна България. То се намира в община Смолян, област Смолян.
Стойка Миланова - Стойка Трендафилова Миланова е българска цигуларка-виртуозка, професор в Националната музикална академия.
Стоил Рошкев - Стоил Рошкев е български писател, поет и журналист.
Стойко Стойков - Проф. Стойко Иванов Стойков (1912 – 1969) е български учен езиковед, българист , основоположник на българската диалектология.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.