Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

смѐтна

 

Тълковен речник

сметнеш, мин. св. сметнах, мин. прич. сметнал, св. – вж. смятам.

Българо-Английски речник

Подробна информация от Wikipedia

Сметна палата на България - 42.700308, 23.324044
Сметна палата - Сметната палата е независим държавен орган за външен одит върху публичните финанси и изпълнението на държавния бюджет.
Сметна палата на Съюза - Сметната палата на Съюза (на португалски: Tribunal de Contas da União) е федералната сметна палата на Бразилия – независим орган за външен одит към Националния конгрес на Бразилия, който подпомага Националния конгрес при упражняването на конституционното му право да осъществява финансовия контрол върху публичните финанси в Бразилия.
Сметна палата на Франция - Сметната палата на Франция е с финансови компетенции и упражнява финансов контрол върху публичните финанси във Франция, и в частност следи за законността на публичните сметки (финанси) на държавните и обществени учреждения и институции, както и на публичните предприятия, социалното осигуряване и частните организации подпомагани от държавата.
Сметна палата на Русия - Сметната палата на Руската федерация е независим орган за външен одит към Федералното събрание на Русия.
Европейска сметна палата - Европейската сметна палата е орган на Европейския съюз. Основана е през 1975 г., а седалището ѝ е в град Люксембург.
Сметна палата (пояснение) - Сметна палата може да се отнася за:
Сметачна машина - Сметачна машина е общо название на машини за автоматизация на пресмятанията, които използват механизми.
Сметачна линия - Сметачната линия е преносимо механично изчислително устройство, обикновено състоящо се от три сглобени калибрирани линии и плъзгащ се курсор, използван за отчет на междинните резултати.
Сметана - Сметана е хранителен продукт, получен от нехомогенизирано мляко с високо съдържание на мазнини. Тя обикновено се отделя на повърхността на съда, тъй като мазнините в нея са по-леки от водата в млякото.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.