сирѐна

 

Тълковен речник

мит. Морска нимфа, подмамвала моряците с прекрасно пеене (често изобразявана като девойка с птича глава или перки на риба).

Синонимен речник

(същ.) клаксон, свирка, фабрична сирена

Българо-Английски речник

1. мит. siren, mermaid
2. (steam) siren, hooter
СИРЕНА за мъгливо време мор. foghorn

Подробна информация от Wikipedia

Сирена (митология) - Тази статия е за митологичното същество сирѐна. За разреда водни бозайници вижте Сирени
Сирене - Сирене се нарича млечен продукт, претърпял физико-химични и биохимични промени под действието на сирищния ензим и ензимите на млечнокиселите микроорганизми.
Серина Уилямс - Серѝна Джамѐка Уѝлямс (на английски: Serena Jameka Williams) е професионална американска тенисистка, родена в Сагъно, Мичиган на 26 септември 1981 г.
Сиена Милър - Сиена Роуз Даяна Милър (на английски: Sienna Rose Diana Miller) е английска актриса, модел и моден дизайнер.
Сиена - Сиѐна (на италиански: Siena) е град в Тоскана, Италия. Историческият център на Сиена е деклариран от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство.
Серенай Саръкая - Серенай Саръкая (на турски: Serenay Sarıkaya) е турска актриса и модел. Тя е участвала в конкурса Мис Турция 2010, като е заела второ място, а през 2014 е избрана за жена на годината от GQ.
Сирени - Сирените (Sirenia) са разред едри, растителноядни водни плацентни бозайници. По външен вид напомнят тюлени, но имат опашен плавник и не излизат на суша.
Серенада - Серенада, в редки случаи може да се срещне като серената (на френски: serenade, на италиански: serenata) е музикална композиция, изпълнявана в нечия чест или за изразяване на любовта към близък човек.
Сирени в популярната култура -
Сиена Гилъри - Сиена Тиги Гилъри (на английски: Sienna Tiggy Guillory) (родена на 16 март 1975 г.) е английска актриса и бивш модел.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.