свѐзка

 

Тълковен речник

мн. свезки, ж. Книжка, която излиза от печат като част от обемиста книга; свитък. Излиза на свезки.

Синонимен речник

(същ.) свитък, брошура, книжка, том

Българо-Английски речник

fascicle, fascicule; instalment; part

Подробна информация от Wikipedia

Слезка - Слезката, наричана още далак (на турски: dalak), е най-големият лимфоиден орган в човешкия организъм. Слезката не е жизненоважен орган въпреки тези нейни функции, защото това са функции, които се изпълняват и от други органи, тоест човек може да живее и без далак.
Светкавицата (сериал, 2014) - „Светкавицата“ (на английски: The Flash) е американски сериал, базиран на комиксовия герой на компанията ДиСи.
Светкавична война - Светкавичната война (от немското Blitzkrieg) е нападателна оперативна военна доктрина, която се състои от предварителна бомбардировка (с артилерия или ВВС) и последваща атака с моторизирани сили, които използват елементите на бързина и изненада за предотвратяване изграждането на хомогенна вражеска отбрана.
Светкавицата - Светкавицата (на английски: The Flash) е името, споделяно от няколко супергероя на ДиСи Комикс. Създаден е от писателя Гарнър Фокс и художника Хари Лампърт и оригиналната Светкавица се появява за пръв път във Flash Comics бр.
Светкавичен скеч - "Светкавичен скеч" (на френски: Dessinateur express) е поредица от четири френски късометражни неми филми, заснети през 1896 година от режисьора Жорж Мелиес.
Светкавица (фотография) - Светкавица във фотографията е устройство, произвеждащо изкуствена светлина, изкуствено осветление със скорост около 1/1000 до 1/200 в секунда при студена цветна температура от 5500 K с цел да се освети фотографската сцена.
Светкавица (пояснение) - Светкавица може да се отнася до:
Мълния - Мълнията е електрически искров разряд в атмосферата, проявяващ се обикновено по време на буря и съпроводен от гръмотевица.
ПФК Светкавица (Търговище) - Светкавица е футболен клуб от град Търговище. Основан е на 6 юли 1922 г. след обединение на кварталните спортни клубове Левски (основан 1919 г.) и Ботев.
Светкавица (Градежница) - Светкавица е български футболен клуб от село Градежница, община Тетевен, област Ловеч.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.