Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

пътеводѝтел

 

Тълковен речник

пътеводителят, пътеводителя, мн. пътеводители, (два) пътеводителя, м. Отпечатани в книга бележки, данни, снимки и указания за определена страна, маршрут, обект и др.

Синонимен речник

(същ.) придружител, компаньон, компас
(същ.) ръководство, наръчник, справочник

Българо-Английски речник

1. (човек) guide
2. (книга) guide-book. itinerary; vade-mecum
(за автомобилисти) road-book

Подробна информация от Wikipedia

Пътеводител на галактическия стопаджия - „Пътеводител на галактическия стопаджия“ (на английски: The Hitchhiker's Guide to the Galaxy) е научно-фантастична комедийна поредица, създадена от Дъглас Адамс.
Пътеводителка - Одиги́трия (на гръцки: Οδηγητρια – Показваща пътя), Пътеводителка е един от основните типове изображения в православната иконография на Богородица с младенеца Христос, който тип икона според християнски предания е нарисувана за пръв път от евангелист Лука.
Пътеводител на историческия стопаджия - Пътеводител на историческия стопаджия е българско хумористично и документално предаване, излъчвано от БНТ в периода 2000-2002 година.
Пътеводител за заблудените - Пътеводител за заблудените (на арабски: دلالة الحائرين, далалат ал-хаирин; на иврит: מורה נבוכים, Море невухим) е един от трите основни труда на определяния като най-значим средновековен еврейски книжовник и философ Маймонид.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.