прям

 

Тълковен речник

пряма, прямо, мн. прями, прил. Откровен, открит, искрен. Прям отговор.

Синонимен речник

(прил.) непосредствен, непосреден, пряк, прав, директен
(прил.) открит, откровен, явен, искрен, прямодушен, праволинеен, категоричен, смел, дързък, отворен, отявлен
(прил.) безпристрастен, правдив
(прил.) непресторен, спонтанен, непредвзет
(прил.) общителен, разговорлив
(прил.) недвусмислен, грубоват
(прил.) чистосърдечен, непринуден
(прил.) ясен, честен

Българо-Английски речник

straightforward, frank, open; blunt; outright, outspoken

Подробна информация от Wikipedia

Прямобалка - Прямобалка (на украински: Прямобалка) е село в южна Украйна, административен център на селски съвет Прямобалка в Арцизки район на Одеска област.
Приморско - Приморско е курортен черноморски град, който се намира в Югоизточна България – област Бургас; в близост до градовете Созопол и Ахтопол.
Примера Дивисион - Примера дивисион, също така позната като Ла лига, е дивизията от най-високо ниво на професионалната футболна лига на Испания.
Примати - Приматите (на латински: Primates, от на латински: primas – първи са разред плацентни бозайници. Този таксон обединява всички животински видове разделени в два подразреда – полумаймуни и маймуни, включително и Човека (Homo sapiens), който е систематизиран във втория подразред .
Примера дивисион 2012/13 - Примера дивисион 2012/13 (позната още като Ла Лига) е 82-ят сезон от основаването ѝ. Сезонът започна на 18 август 2012 и ще завърши на 1 юни 2013. Реал Мадрид са настоящият шампион.
Примера дивисион 2013/14 - Примера дивисион 2013/14 (позната още като Ла Лига) е 83-ят сезон от основаването ѝ. Сезонът започна на 17 август 2013 и ще завърши на 18 май 2014. Барселона е настоящият шампион.
Примера Дивисион (Аржентина) - Аржентинската Примера дивисион (на испански: Primera División de Argentina) е най-високото стъпало в аржентинския клубен футбол.
Прометей - Прометей (на старогръцки: Προμηθεύς, Προμηθέως, на латински: Prometheus) е един от титаните в древногръцката митология, син на титана Япет и океанидата Климена (или на Азия, или Темида).
Примера дивисион 2010/11 - Примера дивисион 2010/11 (познта като Ла Лига) ще е 80-ят сезон от основаването ѝ. Барселона е настоящият шампион, като спечелиха 20-тата си титла в Ла Лига предишният сезон за втори път подред.
Приморско (община) - Община Приморско се намира в Югоизточна България и е една от съставните общини на област Бургас.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.