Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

прѝзнак

 

Тълковен речник

мн. признаци, (два) признака, м. Качество, свойство, по които един обект се различава от друг и може да бъде разпознат; белег, знак, симптом. Признаци на болест.

Синонимен речник

(същ.) качество, отличителна черта, свойство, атрибут
(същ.) указание, белег, знак, симптом, знамение, предзнаменование, предвещание, личба
(същ.) улики, данни, следи
(същ.) символ
(същ.) обозначение, название, наименование, значение, смисъл
(същ.) следа, диря, частица, капка, капчица
(същ.) характер, естество, отличителен белег
(същ.) черта на характер, особеност, подробност, детайл

Българо-Английски речник

symptom, sign; indication
(останка) vestige
това е един от признаците на болестта this is one of the symptoms of the disease
признаци на нетърпение signs of impatience
проявявам признаци на show signs of
той не даваше никакви признаци на живот he showed/gave no signs of life

Подробна информация от Wikipedia

Признавам се за виновна - „Признавам се за виновна“ (на испански: Me declaro culpable) е мексиканска теленовела, режисирана от Серхио Катаньо, Клаудио Рейес Рубио и Луис Едуардо Рейес, и продуцирана от Анджели Несма Медина за Телевиса през 2017-2018 г.
Признаци за делимост - Признак на делимост е правилото което позволява бързо да се определи дали дадено число се дели на друго, без да се извършва фактически операцията.
Призрак (филм) - „Призрак“ (на английски: Ghost) е американски романтичен фентъзи филм от 1990 г. на режисьора Джери Зукър.
Призракът на Елена - „Призракът на Елена“ (на испански: El fantasma de Elena) e испаноезична теленовела създадена от Телемундо в САЩ през 2010 г.
Призрака и Мрака - „Призрака и Мрака“ (на английски: The Ghost and the Darkness) е американски филм от 1996 г. на режисьора Стивън Хопкинс, с Вал Килмър и Майкъл Дъглас в главните роли.
Призрака на Ляно Естакадо - „Призрака на Ляно Естакадо“ (на немски: Der Geist des Llano Estacado) е роман от 1888 г. на немския автор Карл Май, продължение на творбата му „Синът на ловеца на мечки“, издаден една година по-рано.
Призна - Призна (на гръцки: Βραστή, Врасти, до 1926 година Πρίσνα, Присна) е историческо село в Гърция, дем Пела на административна област Централна Македония.
Призракът на свободата - „Призракът на свободата“ (на френски: Le Fantôme de la liberté) е френско-италиански сатиричен филм от 1974 година, режисиран от Луис Бунюел.
Признание - „Признание“ е български игрален филм (драма) от 1969 година на режисьора Янко Янков, по сценарий на Димитър Валев и Янко Янков.
Признавам всичко - „Признавам всичко“ е български 3 сериен филм (телевизионен филм) от 1982 година, по сценарий и режисура на Милен Гетов.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.