Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

препода̀вам

 

Тълковен речник

преподаваш, несв. и преподам, св.; какво. Предавам учебна материя, водя занятия по учебна дисциплина. Преподавам законите на Нютон. Преподавам математика.

Синонимен речник

(гл.) обучавам, уча, чета лекции, просвещавам

Българо-Английски речник

teach (s.o.s.th.)
(из-лагам учебен материал) present material

Подробна информация от Wikipedia

Преподаватели в Софийския университет - Това е списък на известни личности, преподавали в Софийски университет.
Образование - Образованието е единен целенасочен процес на възпитание, обучение и придобиване на съвкупни знания, умения, ценности, социални убеждения и навици.В широкия смисъл на думата образованието е процес на формиране на ума, характера и физическите способности на дадена личност, а също така и предаване на знанията, натрупани с поколения в областта на културата.
Учител - Учител или преподавател е професия, упражнявана от хора, които преподават своите теоретични знания и практически умения на учениците.
Списък на преподаватели в УНСС - Това е списък на част от хабилитираните преподаватели в днешния Университет за национално и световно стопанство.
Преподавай за Америка - Преподавай за Америка (англ.: Teach for America) е американска организация с нестопанска цел, която посредничи на училищата в страната да намират преподаватели измежду зрелостниците (често) на елитните универститети.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.