Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

предцѝ

 

Тълковен речник

само мн. Предшественици, прадеди, предходници.

Синонимен речник

(същ.) предшественици, предходници, прадеди, праотци, деди, прародители, родоначалници

Българо-Английски речник

мн. ч. forefathers, ancestors

Подробна информация от Wikipedia

Предизборна кампания - Предизборна или избирателна кампания се наричат организираните публицистични и комуникативни опити на отделни кандидати или кандидатстващи организации да информират и мобилизират онази част от населението, имаща право на глас на парламентарни, местни или други избори, да гласуват за тях.
Предизборна кампания на Волен Сидеров 2006 - Волен Сидеров се регистрира за кандидат-президент на България за изборите на 22 октомври 2006 г. с кандидат-вицепрезидент Павел Шопов.
Преди да заспя - „Преди да заспя“ (на английски: Before I Go To Sleep) е британски игрален филм от 2014 г. Създаден е по едноименния трилър на С.
Преди дъжда - „Преди дъжда“ (на македонска литературна норма: Пред дождот) е филм от Северна Македония от 1994 година.
Предикат - Предикат може да означава:
Преципитация (химия) - Преципитацията представлява отлагане на твърда фаза от разтвор като резултат от протичане на химическа реакция или на променени физични условия, например въздействие с реагент или понижаване на температурата.
Прединдоевропейски езици - Терминът прединдоевропейски езици се отнася за няколко некласифицирани езика или група от езици, съществували в праисторическа Европа и Южна Азия преди да бъдат изместени от народите, говорещи индоевропейски езици.
Преди изгрев - „Преди изгрев“ (на английски: Before Sunrise) е американска романтична драма от 1995 г. на режисьора Ричард Линклейтър по сценарий на Линклейтър и Ким Кризън.
Преди потопа - „Преди потопа“ (оригинално заглавие на английски: Before the Flood) е документален филм от 2016 за климатичните промени на режисьора Фишър Стивънс.
Преди полунощ - „Преди полунощ“ (на английски: Before Midnight) е американска романтична драма от 2013 г. и продължение на „Преди изгрев“ (1995) и „Преди залез“ (2004).
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.