Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

полица̀й

 

Тълковен речник

полицаят, полицая, мн. полицаи, м. Човек, който работи в полицията.

Синонимен речник

(същ.) стражар, фанте

Българо-Английски речник

policeman, police officer; patrolman; (police) constable; peace officer
разг. copper, cop, booby
ам. blue coat; sl. jack
цивилен ПОЛИЦАЙ a plain clothes man
флотски ПОЛИЦАЙ a ship's corporal
жена ПОЛИЦАЙ policewoman

Подробна информация от Wikipedia

Полицай - Полицай е професия, упражнявана от човек, който работи в полицейските служби на дадена държава. Макар исторически тази професия да е упражнявана предимно от мъже, в последните години все повече жени се присъединяват към нея.
Полицейско управление на Ню Йорк - Полицейското управление на Ню Йорк, световноизвестно като NYPD (Ен, Уай, Пи, Ди – съкратено от англ. New York City Police Department) е най-голямото управление в САЩ, носи главна отговорност за изпълнението на закона и следствието в 5-те градски района на Ню Йорк.
Полицаите от края на града - „Полицаите от края на града“ е български комедиен сериал, излъчващ се по Нова телевизия през 2018 г. Продуциран е от „Global Frame“.
Полицейска академия - „Полицейска академия“ (на английски: Police Academy) е американски комедиен филм от 1984 година на режисьора Хю Уилсън, по сценарий на Нийл Израел, Пат Профт и Хю Уилсън, във филма участват Стийв Гутенбърг, Ким Катрал, Буба Смит, Джордж Гейнс и Джордж Уилям Бейли.
Полицейски сили на Бразилия - Полицейските сили на Бразилия (на португалски: Polícia do Brasil) са система от правоохранителни органи, на които Конституцията на Бразилия възлага осигуряването на обществения ред, безопасността на гражданите и неприкосновенността на собствеността в страната.
Полицейска академия 2: Тяхното първо назначение - „Полицейска академия 2: Тяхното първо назначение“ или Тяхната първа задача (на английски: Police Academy 2: Their First Assignment) е американски комедиен филм от 1985 година на режисьора Джери Парис, който го прави едно от шестте продължения на поредицата „Полицейска академия“.
Полицаят от Сен Тропе - „Полицаят от Сен Тропе“ (на френски: Le Gendarme De Saint-Tropez) е френско-италианска кинокомедия от 1964 г.
Полицейско куче - „К-9“ сочи насам. За филма със същото име вижте К-9 (филм)
Полицейска държава - Полицейската държава е държава, при която правителството с всички възможни способи и средства се стреми да поддържа строг контрол върху своите граждани, главно чрез елиминиране на правата на човека и често с помощта на тайните служби и тайната полиция.
Полицаи и престъпници - Полицаи и престъпници е български 3 сериен криминален телевизионен филм от 1993 – 1995 година на режисьорите Стефан Гърдев и Ивайло Джамбазов.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.