площа̀дка

 

Тълковен речник

мн. площадки, ж.
1. Неголяма хоризонтална площ на стълбище между етажите и на полуетажите.
2. Специално оборудван участък земя за занимания на открито. Детска площадка. Спортна площадка.

Синонимен речник

(същ.) естрада, подиум, скеле

Българо-Английски речник

1. ground, platform; stage
2. (на стълба) landing
(на вагон) platform
детска ПЛОЩАДКА an open-air kindergarten
спортна ПЛОЩАДКА a sports ground; playground
плуваща ПЛОЩАДКА a landing-stage
ПЛОЩАДКА за кацване ав. a landing-place
строителна ПЛОЩАДКА a building site

Подробна информация от Wikipedia

Карусел (площад) - Площад „Карусел“ (на френски: Place du Carrousel) се намира непосредствено пред двореца Лувър в Париж, между двете му странични крила.
Площад на авиацията - Площадът на авиацията, също площад Авиационен, по-известен като (кръстовище) 4-ти километър (по отстоянието му от центъра на града), е кръгов площад в София.
Аристотел (площад в Солун) - „Аристотел“ (на гръцки: Πλατεία Αριστοτέλους) е главният площад в центъра на град Солун, Гърция. Предишното име на площада е „Александър Велики“.
Площад на Бастилията - Площад „Бастилията“ (на френски: Place de la Bastille – „Плас дьо ла Бастий“) е площад в Париж, където се е намирал затворът „Бастилията“ докато не е щурмуван и след това разрушен по време на Френската революция между 14 юли 1789 г.
Площад Корделие в Лион - "Площад Корделие в Лион" (на френски: La Place des Cordeliers à Lyon) е френски късометражен документален ням филм, заснет в Лион през 1895 година от продуцента и режисьор Луи Люмиер.
Площад „Вандом“ - „Площад „Вандом“ (на френски: Place Vendôme) е френски криминален филм от 1998 година на режисьорката Никол Гарсия по неин сценарий в съавторство с Жак Фиесши.В центъра на сюжета е алкохоличка, която се опитва да поеме намиращия се пред банкрут престижен бижутерски магазин на своя извършил самоубийство съпруг.
Площад на Конституцията (Мексико Сити) - „Сокало“ (на испански: Zocalo) е главният площад в сърцето на историческия център на Мексико Сити. Площадът е известен като „Централен площад“ или „Площад на оръжието“, но днес официалното му име е „Площад на Конституцията“ (Plaza de la Constitución).
Княз Александър I (площад в София) - „Княз Александър Батенберг“, често наричан и само „Батенберг“, е площад в централната част на София, столицата на България.
Конкорд (площад) - Площад „Конкорд“ (на френски: Place de la Concorde, в превод площад на Съгласието) се намира в Париж, в началото на Шанз-Елизе, 8-ми арондисман.
Навона (площад) - Площад „Навона“ се намира в Рим, на мястото на древноримски стадион за атлетически съзтезания, построен през 1 век от император Домициан, където римляните са идвали да гледат agones („игри“).thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.