Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

палѐт

 

Тълковен речник

мн. палети, (два) палета, м. Дървена или желязна поставка, върху която се редят товари за по-лесното им транспортиране.

Българо-Английски речник

палѐт
м., -и, (два) палѐта pallet.

Подробна информация от Wikipedia

Палет - Палетът (на английски: pallet) (формата в женски род, палета и формата в среден род, пале са неправилни) е платформа, подлагана за пакетиране на среднотежък товар.
Паметник на Съветската армия в София - 42.690556, 23.334444
Паметник на Бузлуджа - 42.733333, 25.4
Паметник на свободата (Шипка) - Паметникът на свободата (също Паметник на Шипка) е монументална скулптура на връх Свети Никола. Паметникът е издигнат с цел да увековечи подвига на падналите за свободата на България на мястото отбранявано по време на Шипченската битка, около което са се разиграли решаващите за Руско-турската война и Освобождението на България боеве през лятото на 1877 г.
Памет с произволен достъп - Паметта с произволен (непосредствен) достъп или RAM (от английски: random-access memory) е вид компютърна памет, която позволява неограничен достъп до произволна част от запаметените данни, за разлика от паметта с последователен достъп и която има относително голяма скорост, за разлика от запаметяващи устройства като твърдите дискове.
Паметници на Съветската армия в България - Паметниците на Съветската армия в България са издигнати в много селища из страната в периода от 1944 до 1989 г.
Паметници в Пловдив - Паметните места в Пловдив са свързани с историята на България, събития в града, личности родени в града или допринесли за развитие на България и Пловдив в многовековната им история.
Палестина (държава) - Държавата Палестина (на арабски: دولة فلسطين е частично призната държава (от 70% от държавите членове на ООН) в Близкия изток.
Палестина - Палестина (на латински: Palæstina; на иврит: פלשתינה – „Палестина“; на арабски: فلسطين – „Филастин“) е името на регион в Близкия изток, граничещ със Средиземно море.
Паметник на Васил Левски (София) - 42.696667, 23.335278
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.