Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

объ̀рна

 

Тълковен речник

обърнеш, мин. св. обърнах, мин. прич. обърнал, св. – вж. обръщам.

Българо-Английски речник

Подробна информация от Wikipedia

Обърната елха - „Обърната елха“ е български игрален филм (драма) от 2006 година, по сценарий и режисура на Иван Черкелов и Васил Живков.
Обърнат кръст - Обърнатият кръст, или Петровски кръст, e християнски символ във вид на разпятието на свети апостол Петър.
Обърната пирамида - Обърната пирамида е метафора, която се използва от журналистите за илюстриране на разположението на най-важната информация съдържаща се в даден текст.
Обърнат цикъл на Кребс - Обърнатият цикъл на Кребс (също и обърнат цикъл на трикарбоновите киселини или обърнат цикъл на лимонената киселина) е последователност от биохимични реакции, използвана от някои бактерии за синтеза на органични съединения от въглероден диоксид и вода.
Обърнатото дърво - „Обърнатото дърво“ е първото произведение на индийския писател Чандар Кришан (1913 – 1977), определено като повест-приказка.
Обърни се с гняв назад - „Обърни се с гняв назад“ (на английски: Look Back in Anger) е британска драма от 1959 година с участието на Ричард Бъртън.
Оборна муха - Оборна муха (Stomoxys calcitrans) е кръвосмучеща муха от род Stomoxys, разпространена в Евразия, но днес разпространен по целия свят.
Объркани и непокорни - „Объркани и непокорни“ (на английски: Dazed and Confused) е американски игрален филм от 1993 година на режисьора Ричард Линклейтър, разглеждащ живота на група тинейджъри от предградията на Остин, Тексас през лятото на 1976 година.
Обърн Отъмъбил - „О̀бърн О̀тъмъбил“ (на английски: Auburn Automobile), неправилно изписван като Аубърн, е бивш американски производител на автомобили от едноименния град Обърн в щата Индиана, съществувал в периода 1900 - 1937 г.
Обърн Хилс - Обърн Хилс (на английски: Auburn Hills) е град в окръг Окланд на щата Мичиган в САЩ. Оценката за броя на населението от 2012 г.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.