Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

обрабо̀тка

 

Тълковен речник

мн. обработки, ж. Обработване. Обработка на народни песни.

Синонимен речник

(същ.) разработка, подготовка
(същ.) усъвършенствуване, подобрение

Българо-Английски речник

cultivation, tilling, polishing; training; working, treatment, processing
машинна/механическа ОБРАБОТКА machining
термична ОБРАБОТКА heat treatment
в ОБРАБОТКА на (за песен и пр.) arranged by

Подробна информация от Wikipedia

Обработка на почвата - Обработката на почвата е основна практика, заедно със сеитбата, която се прилага от възникването на земеделското производство.
Обработка на скъпоценни камъни - Обработката на скъпоценни камъни има за цел да увеличи естетическите качества на изходния материал – обикновено минерал с подходящи качества (твърдост, цвят, чистота), но все по-често и синтетични кристали.
Обработка на данни - Обработката на данните (на английски: data processing) е термин от информатиката, с който се означава „събирането и манипулирането на записи с данни с цел произвеждането от тях на смислена информация“.Обработката на данни може да включва в себе си различни действия с данните:
Обработка на естествен език - Обработката на естествения език (ОЕЕ) или по-точно компютърната обработка на естествен (човешки) език (на английски: natural language processing, NLP) е подобласт на науката за изкуствения интелект и компютърната лингвистика.
Обработка на сигнали - Обработка на сигнали е област от електротехниката, системното инженерство и приложната математика, която се занимава с операции и анализ на сигнали, в или обособени или продължителни интервали за извършването на полезни операции с тези сигнали.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.