невѐж

 

Тълковен речник

невежа, невежо, мн. невежи, прил. Малообразован, слабокултурен; който няма достатъчно знания.

Синонимен речник

(същ.) неграмотен, необразован, неначетен
(същ.) необучен, неук

Българо-Английски речник

ignorant; ill-informed; untaught, unenlightened, uneducated
(незапознат с нещо) ungrounded (в in)

Подробна информация от Wikipedia

Невежество - Невежеството представлява необразованост и изостаналост. Може да се определи още като отсъствие на знания, образование и култура.
Невежис - Невежис (още Нявежис, на литовски Nevėžis) е шестата по дължина река в Литва и втората по дължина, която протича изцяло в границите на страната.
Невена Коканова - Невена Богданова Коканова е българска актриса, наричана дълги години „първата дама на българското кино“.
Невестулка - Невестулка (на латински: Mustela nivalis) е най-малкото животно от разред Хищници. Тя е хищен бозайник от семейство Порови.
Невена Симеонова - Невена Симеонова е българска актриса, родена на 03 юли 1937 г. в София.
Невена Цонева - Невена Цветанова Цонева е българска певица, вокал на „Ку-Ку бенд“.
Невестино (община) - Община Невестино се намира в Югозападна България и е една от съставните общини на област Кюстендил.
Невероятният свят на Гъмбол - „Невероятният свят на Гъмбол“ (на английски: The Amazing World of Gumball) е британски анимационен сериал, създаден от Бен Бокуелет.
Невестино (област Кюстендил) - Невестино е село в Западна България. То е административен център на община Невестино, област Кюстендил.
Невена Бозукова - Невена Бозукова (по-известна като Неве) е българска актриса.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.