Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

мигрѐна

 

Тълковен речник

ж., обик. ед. Силно главоболие, обикновено на нервна основа.

Българо-Английски речник

мед. migraine, megrim

Подробна информация от Wikipedia

Мигрена - Мигрената (от гръцки: ἡμικρανία, (хемикрания) – „болка в едната страна на главата“, от ἡμι- (хеми-) – „половина“ и κρανίον (кранион) – „череп“) е хронично нарушение, което се характеризира с повтарящи се умерени до силни главоболия, които често се свързват с редица симптоми на автономната нервна система.
Миглена Николчина - Проф. д-р Миглена Николчина е български литературен критик, поетеса, феминистка и психоаналитик. Автор е на изследвания върху литературата, пише стихотворения и разкази.
Миглена Ангелова - Миглена Ангелова е българска журналистка и телевизионна водеща.
Миглена Александрова - Миглена Дойкова Александрова е български журналист и политик. Народен представител от парламентарната група на АТАКА в 42-то Народно събрание и в 43-то Народно събрание.
Миглена Тачева - Миглена Янакиева Тачева е български юрист и политик, министър на правосъдието от 2007 до 2009.
Миглена - Миглена (галено Меги) е българско женско име. Миглена е видоизменено име на Меглена, което от своя страна е съкратено име на Магдалена.
Меглена Кунева - Меглена Щилиянова Кунева е български юрист и политик, заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси (2014 – 2017) и министър на образованието и науката (2016 – 2017) на Република България.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.