Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

мечта̀тел

 

Тълковен речник

мечтателят, мечтателя, мн. мечтатели, м. Човек, който обича да мечтае.
• прил. мечтателски, мечтателска, мечтателско, мн. мечтателски.

Синонимен речник

(същ.) мислител, мъдрец, философ, идеалист, фантазьор, нереален

Българо-Английски речник

dreamer; visionary

Подробна информация от Wikipedia

Мечтател - „Мечтател“ е български игрален филм (драма) от 1975 година на режисьора Лиляна Батулева, по сценарий на Росен Босев.
Мечтатели (сериал) - „Мечтатели“ (на турски: Kavak Yelleri) е турски телевизионен сериал. Сниман е в различни квартали на Истанбул и в морския град Урла.
Мечтатели - „Мечтатели“ е български игрален филм (драма) от 1987 година на режисьора Иван Андонов, по сценарий на Александър Томов.
Мечтателки - „Мечтателки“ (на английски: Dreamgirls) е американски музикален драматичен филм от 2006 г. на режисьора Бил Кондън.
Мечтатели (филм, 2003) - „Мечтатели“ (на английски: „The Dreamers“) е филм на Бернардо Бертолучи от 2003 година, с участието на Ева Грийн, Луи Гарел и Майкъл Пит.
Метателен заряд - Метателен заряд – задължителен компонент на артилерийския изстрел, предназначен за придаване на начална скорост на изстрелвания от артилерийското оръдие снаряд.
Метателна мина - Метателна мина – боеприпаси, някога смятани за перспективна алтернатива на първите торпеда, (10-дюймов морски миномет с 25 кг динамит и далечина на стрелбата 30 метра).
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.