медѝк

 

Тълковен речник

мн. медици, м. Лекар или студент по медицина.

Синонимен речник

(същ.) доктор, лекар

Българо-Английски речник

medical man, ам. sl. medic
доктор МЕДИК a doctor of medicine
(студент) a medical student

Подробна информация от Wikipedia

Лекар - Лекарят е специалист по медицина, който се грижи за поддържането, подобрението и възстановяването на здравето при хората (за животни, виж ветеринар), чрез изследването и изучаването, диагностицирането и лечението на заболявания, травми и наранявания, и други физически или емоционални и умствени неразположения, като последното се отнася по-скоро до клиничните психолози и психиатрите, макар че могат да бъдат и само съпътстващи на обичайни физически заболявания.
Медикоптер 117 - „Медикоптер 117“ (на немски: Medicopter 117 - Jedes Leben zählt) е германско-австрийски телевизионен сериал, който се излъчва между 11 януари 1998 и 28 юни 2007. Той е излъчван по телевизиите RTL и ORF.
Лекарство - Лекарството е химически или биологически активен продукт или вещество, водещ до оздравяване. Лекарствата се използват в хуманитарната или ветеринарна медицина, и стоматологията.
Медикал Лейк - Медикал Лейк (на английски: Medical Lake) е град в окръг Споукан, щата Вашингтон, САЩ. Медикал Лейк е с население от 3 758 жители (2000) и обща площ от 9,5 km².
Медика - Медика е топоним често свързван с етнонима меди.
Медицински университет (Варна) - Медицинският университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ е държавно висше училище във Варна, България.
Медицина - Медицината (от лат. medicus – „лечител“) е наука за диагностициране, лечение и предотвратяване на болести и наранявания .
Медицински университет (София) - Медицинският университет в София е най-старото училище за висше медицинско образование в България.
Медицински канабис - Медицински канабис или медицинска марихуана се отнася до използването на канабиса и съдържащите се в състава му канабиноиди, като тетрахидроканабинол (ТХК) и канабидиол (КБД), при лечението на заболявания или облекчаване на симптоми.
Медичи - Медичи (на италиански: Medici) е олигархическо семейство, чиито представители между 12 и 17 век нееднократно са управлявали Флоренция.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.