майсторя̀

 

Тълковен речник

майсториш, мин. св. майсторих, мин. прич. майсторил, несв.; какво.
1. За майстор занаятчия – правя, изработвам с майсторство (в 1 знач. ). Майсторя нов стол.
2. Разг. Ирон. Трудя се усърдно, мъча се с някаква работа. Какво пак майсториш?

Синонимен речник

(гл.) измайсторявам, изкалъпвам, изкусурявам, изработвам, изкарвам, издокарвам
(гл.) измислям

Българо-Английски речник

contrive, make

Подробна информация от Wikipedia

Майстора и Маргарита - „Майстора и Маргарита“ (на руски: „Мастер и Маргарита“) е роман от Михаил Булгаков (1891-1940), издаден изцяло за пръв път през 1967 г.
Майстор Манол - Майстор Манол е легендарен персонаж от българския фолклор, чийто прототип в османското дюлгерство е известния Мимар Синан.
Майсторово - Майсторово е село в Южна България. То се намира в община Кърджали, област Кърджали.
Майстора и Маргарита (сериал) - „Майстора и Маргарита“ е многосериен руски игрален филм на режисьора Владимир Бортко по едноименния роман на Михаил Булгаков.
Майстор на историята за Гризелда - Майстор на историята за Гризелда (на италиански: Maestro di Griselda; работи в края на XV век в Сиена) - италиански художник от епохата на Ренесанса от (Сиенска школа).
Майсторите, които върнаха времето напред - Първият филм, разкриващ тайните на брациговските майстори, чиято слава стига чак до Цариград. Години наред те строят изящни къщи, мостове, камбанарии и черковни сгради без нито една скица пред себе си.
Майстор на спорта - Майстор на спорта е спортно звание, с което се удостояват спортисти, постигнали високи спортни резултати в даден вид спорт.
Майстор Вито - Майстор Вито или Фра Вито е главен майстор на манастира Дечани, който съградил за крал Стефан Дечански в полите на Проклетия.
Майстор - Майстор може да се отнася за:
Владимир Димитров – Майстора - Владимир Димитров – Майстора е изтъкнат български художник. Едно от големите имена в българската живопис.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.