Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

лѐксика

 

Тълковен речник

ж., само ед. Спец.
1. В езикознанието – речниковият състав на езика.
2. В езикознанието – съвкупност от думи, групирани според употребата си в някаква област на живота, в някакъв период от развитието на езика или според стилистичните и експресивните си особености.

Синонимен речник

(същ.) речник, речников състав

Българо-Английски речник

lexis, vocabulary

Подробна информация от Wikipedia

Лексика - Лексика (от старогръцки: λεξικόν - речник) е събирателно понятие за всички думи, употребявани в даден език.
Лексикална семантика - Лексикалната семантика е подполе в лингвистичната семантика. Лексикалната семантика изучава как и защо думите значат, означават нещо (Пустейовски, 1995).
Лексикална единица - Лексикалните единици са единични думи или думи групирани в езиковия речник. Примери са "котка", "пътно осветление", "take care of", "by-the-way" и "Каквато козата, такова и ярето".
Лексикология - Дял от езикознанието, изследващ лексиката (речника) на езика и лексемата (думата) като речникова единица.
Лексикография - Лексикографията е науката, която се занимава с въпросите на списването на речници. Терминът произлиза от гръцките названия за дума (λέξη) и пиша (γράφειν).
Лекси Тайлър - Лекси Тайлър (на английски: Lexxi Tyler) е американска порнографска актриса и модел.Родена е на 16 май 1979 г.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.