Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

ла̀ндшафт

 

Тълковен речник

м., само ед. Вид на земната повърхност, общ вид на местност. Планински ландшафт.

Българо-Английски речник

landscape, scenery

Подробна информация от Wikipedia

Ландшафт - Ландшафт (от немското – Landschaft) е специфична географска територия представляваща система от всички природни компоненти (скали, почва, въздух, вода, растителност и животни), която се променя във времето под влиянието на природните фактори и човешката дейност.
Ландшафтна архитектура - Ландшафтна архитектура е проектирането на обществени места на открито, паркове и градини, както и други структури за постигане на екологични, социално-поведенчески, или естетични резултати.
Ландшафтознание и опазване на природната среда (катедра) - Катедра Ландшафтознание и опазване на природната среда е една от катедрите по физическа география на Геолого-географски факултет на Софийския университет „Св.
Ландшафтна архитектура (ЛТУ) - Катедра „Ландшафтна архитектура“ към Лесотехническия университет в София е основана през 1954 г. с името "Градинско и парково строителство", след което е преименувана няколко пъти: "Озеленяване на населените места", "Озеленяване", "Парково и ландшафтно устройство", "Ландшафтна архитектура".
Ландшафтна екология - Ландшафтната екология е интердисциплинарна наука, възникнала на границата между екологията и географията.
Ландшафтен парк „Дуисбург-север“ - 51.4803, 6.78
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.