клѝмам

 

Тълковен речник

климаш, несв. Разг. Правя знак с движение на главата. Климаше наляво и надясно за поздрав.

Българо-Английски речник

1. nod
КЛИМАМ с глава nod o.'s head
2. (клепвам) droop, hang down; drop
(поклащам се отпуснато) loll

Подробна информация от Wikipedia

Климатична класификация на Алисов - Климатичната класификация на Алисов е система за класифициране на климата, която се основава на глобалното движение на въздушните маси.
Климат - Климатът (на гръцки: κλίμα (klimatos) — наклон) е многогодишен статистически режим на времето, характерен за дадена местност в зависимост от географското и́ положение.
Климатични рекорди - Тук се представят някои от климатичните рекорди на Земята.
Климат на Бразилия - Бразилският климат включва широка гама от метеорологични условия върху голяма площ и разнообразен релеф, макар че в по-голямата част от страната преобладава тропичният климат.
Климатична класификация на Кьопен - Климатичната класификация на Кьопен е една от най-използваните системи за класификация на климата. За пръв път е публикувана от немския климатолог с кримски произход Владимир Кьопен през 1884 г., като през годините я модифицира, с по-значителни промени въведени през 1918 и 1936 г.
Клима (дем Горуша) - Клима или Фуркач (на гръцки: Κλήμα; до 1927 г.: Φραγκάτσι, Франгаци или Φουργκάτσιον, Фургацион ) е село в Република Гърция, дем Горуша в област Западна Македония.
Климатология - Климатологията (от старогръцки κλίμα — наклон и старогръцки λόγος — учение, наука) е наука, изучаваща особеностите на климата и всички явления, свързани с него, както в глобален, така и в регионален аспект.
Климатизация - Климатизацията е процесът на охлаждане и намаляване на влажността на въздуха в затворена среда с цел постигане на топлинен комфорт.
Климатаки - Климатаки или Дурвунища или Дервенища (на гръцки: Κληματάκι; катаревуса: Κληματάκιον, Климатакион; до 1927 година: Δοβρούνιστα, Довруниста), е село в Република Гърция, в дем Гревена, област Западна Македония.
Климатология, хидрология и геоморфология - Катедра „Климатология, хидрология и геоморфология“ е една от катедрите по физическа география на Геолого-географски факултет на Софийски университет „Св.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.