Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

ка̀рцер

 

Тълковен речник

мн. карцери, (два) карцера, м. Тясно помещение без прозорци в затвор или казарма, в което се престоява за наказание. Лежа в карцера.

Българо-Английски речник

lock up room, lock up; solitary confinement
воен. detention barracks
разг. cooler

Подробна информация от Wikipedia

Карперо - Карперо или Дименица или Диминица (на гръцки: Καρπερό, катаревуса Καρπερόν, Карперон, до 1927 година: Δημηνίτσα, Диминица) е село в Република Гърция, дем Дескати на област Западна Македония.
Канцероген - Причините за възникване на рак (т.нар. канцерогенни вещества или канцерогени; на латински: cancer morbus – рак, на гръцки: genes – раждане) е понятие, което се отнася до факторите, които насърчават развитието на рак при хората или животните.
Картер - Картерът е металното неподвижно тяло на двигател с вътрешно горене. Разположен е в долната част от цилиндровия блок и е опора за монтажа на коляновия вал, маслената помпа и други важни части свързани с управление на горивния цикъл на двигателя.
Кариера (филм) - "Кариера" (на английски: Career) е американски драматичен филм от 1959 година с участието на Дийн Мартин и Шърли Маклейн, създаден от Парамаунт Пикчърс.
Кариера - Кариера е курсът или прогресът в работата за определен индивид от началото на неговата трудова дейност.
Картерес - Картерес или Караджакьой (на гръцки: Καρτερές, катаревуса Καρτεραί, Картере) е село в Гърция, дем Лъгадина, област Централна Македония с 261 жители (2001).
Кариера (мина) - Кариерата е съоръжение за добив на каменни блокове, трошен камък, пясък, баластра и други скални материали.
Карчери - Ка̀рчери (на италиански: Carceri; на венециански: Càlzare, Калцаре) е село и община в Северна Италия, провинция Падуа, регион Венето.
Карери - Карѐри (на италиански: Careri, на местен диалект Harèri, Харери) е село и община в Южна Италия, провинция Реджо Калабрия, регион Калабрия.
Кариерно консултиране - Кариерното консултиране представлява процес на предоставяне на професионално съдействие от страна на кариерен консултант на лице (клиент), което се нуждае от информация и подкрепа, за да взема успешни решения за себе си и своята кариера.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.