Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

кану̀

 

Тълковен речник

мн. канута, ср.
1. Дълга и тясна спортна лодка с едно весло. Едноместно кану.
2. Само ед. Спортна дисциплина – гребане с такава лодка.
3. Лодка еднодръвка, използвана от някои племена в Африка и Америка.

Българо-Английски речник

canoe

Подробна информация от Wikipedia

Кану - Кануто е леко плавателно средство, използвано от коренните жители на Северна и Южна Америка. Понякога се употребява и за леките лодки на някои от полинезийските народи.
Канун - Кануна (на азербайджански и на турски: kanun, qanún или kanun; на арабски: قانون (qānūn); на арменски: քանոն (k’anon); на гръцки: κανονάκι) е арабски струнен инструмент, произхождащ от старата египетска арфа.
Кануън - Кануън или Кануъндо (на чосонгъл:강원도, правопис по системата на Маккюн-Райшауер Kangwŏn, Kangwŏn-do) е провинция в южната част на Северна Корея.
Канун на Лека Дукагини - Канунът на Лека Дукагини (алб. "Kanuni i Lekë Dukagjinit") е множество традиционни албански закони.
Кануку - Планината Кануку (на английски: Kanuku Mountains) е планинска верига в провинцията Горен Такуту-Горен Есекибо, Гвиана.
Кануннаме - Кануннамето е сборник от закони в Османската империя. Кануннаметата са израз както на традиционното византийско право и римско право в Румелия и Анатолия, така и на регламентация от обичайното право от тези земи.
Канури - Канурите са етническа група, която основно живее в някогашните земи на империята Борно: щата Борно в североизточна Нигерия, югоизточен Нигер, западен Чад и северен Камерун.
Кануън-до - Кануън-до (на корейски: 강원도) е провинция в североизточна Южна Корея. Кануън-до е с население от 1 592 000 жители (1990 г.) и обща площ от 16 894 км².
Канулеи - Канулеите (gens Canuleia) са плебейска фамилия от Древен Рим.
Кануции - Кануциите (gens Canutia) са плебейска фамилия от Древен Рим.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.