Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

кабинѐт

 

Тълковен речник

мн. кабинети, (два) кабинета, м.
1. Работна стая в учреждение, заведение или в частен дом. Кабинет на директора. Учебен кабинет по химия. Кабинет за сърдечни болести. Професорът по цял ден не напуска кабинета си.
2. Всички министри, членове на едно правителство. Кабинетът заседава всеки ден.

Българо-Английски речник

1. (работен) study
2. (за консултации) consulting office
(no физика, химия и пр.) laboratory
лекарски КАБИНЕТ a consulting room, (и хирургически) surgery
зъболекарски КАБИНЕТ a dental surgery
езиков КАБИНЕТ a language laboratory
(no ръчна работа) work-room
3. пол. cabinet; government; council of ministers
реконструкция на КАБИНЕТа a cabinet reshuffle

Подробна информация от Wikipedia

Кабинет на Адолф Хитлер - Кабинетът „Хитлер“ (на немски: Kabinett Hitler) е правителствен кабинет, сформиран в края на януари 1933 г.
Кабинетът на доктор Калигари - „Кабинетът на доктор Калигари“ (на немски: Das Cabinet des Dr. Caligari) е немски пълнометражен игрален ням филм от 1920 г., режисиран от Роберт Вине, по сценария на Ханс Яновиц и Карл Майел.
Кабинет за институционална сигурност (Бразилия) - Кабинетът за институционална сигурност към Президентството на Републиката (на португалски: Gabinete de Segurança Institucional da Presidência da República, GSI) е автономна служба на президентската администрация в Бразилия, която осигурява пряко и непосредствено съдействие на президента на Бразилия по въпросите, касаещи националната сигурност и отбраната на страната.
Кабинет на Шверин фон Крозиг - Кабинетът Шверин фон Крозиг е последният кабинет от управлението на краткотрайния президент на Нацистка Германия Карл Дьониц.
Правителство на Иван Костов - Правителството на Иван Костов, известно като второто правителство на ОДС, е правителство на Република България, назначено с Решение на 38 Народното събрание от 21 май 1997 г..
Правителство на Пламен Орешарски - Правителството на Пламен Орешарски е деветдесет и второто правителство на Република България, назначено с Указ № 99 от 29 май 2013 г.
Кабинет на министъра и служби към ЦУ - Кабинетът на министъра и службите към ЦУ разглежда въпросите, докладвани пряко на министъра на вътрешните работи и народното зраве – закони, постановления, правилнци, укази, заповеди и др.
Правителство на Добри Божилов - Правителството на Добри Божилов е шестдесетото правителство на Царство България, назначено с Указ № 23 от 14 септември 1943 г..
Правителство на Бойко Борисов - Правителство на Бойко Борисов може да се отнася за:
Кашинете д'Ивреа - Кашинѐте д'Иврѐа (на италиански: Cascinette d'Ivrea; на пиемонтски: Cassinete d'Ivreja, Касинете д'Иврея) е село и община в Северна Италия, провинция Торино, регион Пиемонт.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.