Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

ѝсо

 

Тълковен речник

ср., само ед. В музиката – пригласяне с равен тон, обикн. в църковното пеене. Държа исо.

Българо-Английски речник

bass chant
държа ~ chant
държа ~ на някого support s.o.; speak in support of s. o

Подробна информация от Wikipedia

Исо - Ѝсо (от гръцки ὶσος - равен) е музикален термин, обозначаващ начина на изпълнение на един от гласовете при музикалния двуглас.
Исороку Ямамото - Адмирал Исороку Ямамото (на японски: 山本五十六) е главнокомандващ на Обединения флот на Японската империя по време на Втората световна война, випускник на Академията на Военноморския флот на Японската империя, Военноморския колеж на САЩ и Харвардския университет (1919 – 1921).
Исоп - Исоп (Hyssopus) е род от около 10 – 12 вида тревисти растения или полухрасти от семейство Устноцветни (Lamiaceae), живеещи от източното Средиземноморие до централна Азия.
Исо (Италия) - Ѝсо (на италиански: Isso, на ломбардски: Iss, Ис) е село и община в Северна Италия, провинция Бергамо, регион Ломбардия.
Исократ - Исократ (на гръцки Ἰσοκράτης) е древногръцки ритор, един от десетте атически оратори.
Исон - Исо̀н (на италиански: Issogne; на френски: Issogne), на местен диалект: (Issoueugne, Исоеун) е село и община в Северна Италия, автономен регион Вале д'Аоста.
Исока - Исока (на английски: Isoka) е град в източната част на Северна Замбия. Намира се в Северната провинция на страната на около 1480 m надморска височина.
Исоноя (спътник) - Исоноя е естествен спътник на Юпитер. Открит е от екипа от астрономи Скот Шепърд, Дейвид Джуит, Янга Фернандез и Юджийн Маниер на 23 ноември 2000 г.
Изола Тиберина - Остров Тибър (на италиански: Isola Tiberina; на латински: Insula Tiberina) е остров в река Тибър в Рим.
Исоноя - Исоноя може да се отнася до:
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.