ексѝк

 

Тълковен речник

разг.
по-малко от теглото, недостатъчно

Етимологичен речник

тур.

Българо-Английски речник

light/short weight, short measure
давам/меря ЕКСИК give light/short weight

Подробна информация от Wikipedia

Ексикатор - .
Ексетър - Ѐксетър (на английски: Exeter, [ˈɛksɨtər], Екситър) е град в средната източна част на област Девън, Югозападна Англия.
Екскалибур - Екскалибур е легендарният меч на крал Артур, на който се приписва магическа сила и който е символ на справедливо управление на Англия и нейната независимост.
Ексклав - Ексклав (от латински ex - от + clavis - ключен) е част от територията на страна, нямаща обща граница с нейната основна част и обкръжена от чужда територия.
Ескикьой (дем Драма) - Ескикьой (на гръцки: Νικοτσάρας, Никоцарас, до 1927 година Εσκή Κιόι, Ески кьой) е село в Република Гърция, разположено на територията на дем Драма в област Източна Македония и Тракия.
Ексимерен лазер - Ексимерният лазер, наричан също по-коректно ексиплексен (на английски: excimer laser, exciplex laser), е разновидност на ултравиолетовите лазери, често намиращ приложение при фини процедури в очната хирургия и производството на полупроводници.
Екскаватор - Екскаватор (синоним Багер) (на английски: excavator, от латински: excavare – дълбая) е самоходна подемна машина за копаене на горния земен слой.
Ексетърска катедрала - Ексетърска катедрала „Свети Петър“ (на английски: Cathedral Church of Saint Peter/Exeter Cathedral) е англикански християнски храм, разположен в град Ексетър, графство Девън, Югозападна Англия.
Ексътър (Ню Хампшър) - Ѐксътър (на английски: Exeter, звуков файл и буквени символи за произношение [1]) е град в Ню Хампшър, Съединени американски щати, административен център на окръг Рокингам, заедно с близкия град Брентуд.
Екоикономика - Целта на екоикономиката е да се обърне внимание на зависимостта между икономиката и природните екосистеми във течение на времето и пространството.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.