езѝчески

 

Тълковен речник

езическа, езическо, мн. езически, прил. Който се отнася до езичник и езичество. Езически обреди.

Българо-Английски речник

pagan (attr.), heathen (attr.)
ЕЗИЧЕСКИят свят haethendom

Подробна информация от Wikipedia

Езичество - Езичество или паганизъм се нарича вярата, основана на поклонението на много богове или идолопоклонство.Като езически могат да бъдат определени почти всички природни религии, които са естествено формирани и не са резултат от проповедническа и философска дейност на определена личност.
Езически брак в България - За брака и отношенията в семейството в България през езическия период няма достатъчно данни. Различните способи за сключване на брак през този период се споменават в „Отговорите“ на папа Николай I по допитванията на българите и във византийските извори.
Капище - Капище (още свентило, кумирьница, капищьница, трэбище) се наричали свещените места на прабългарите в предхристиянската епоха.
Епически песни - „Епически песни“ е поетически сборник на Пенчо Славейков, издаден през 1907 година. Сборникът съдържа преработени и избрани стихове от стихосбирките „Епически песни“ (издадена в Лайпциг през 1896 г.) и „Блянове“ (издадена в София през 1898 г.).
Етика - Етика (на гръцки: ἦθος, етос – нрав, обичай) или в някои случаи философия на морала е дял от философията, който се отнася до въпросите на морала и нравствеността.
Езическа пролет - Езическа пролет (на гръцки: Παγανιστική Άνοιξη) е картина от кипърския художник Стас Параскос от 1968 г.Картината е нарисувана с маслени бои върху платно и е с размери 145 x 210 cm.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.