дъ̀хав

 

Тълковен речник

дъхава, дъхаво, мн. дъхави, прил. Който има приятен дъх (във 2 знач. ); миризлив, ароматен. Дъхави теменужки.
• същ. дъхавост, дъхавостта, ж.

Българо-Английски речник

fragrant, aromatic, sweet(-smelling/-scented)

Подробна информация от Wikipedia

Дъхаво мушкато - Дъхавото мушкато (Pelargonium graveolens) е вид от рода Мушкато. На височина може да достигне до 1,20 m, цветовете му са бледорозови и дребни.
Де Хавиланд Комет - Де Хавиланд Комет (de Havilland DH.106 Comet) е английски пътнически реактивен самолет. Това е първият пътнически реактивен самолет в света, влязъл в редовна експлоатация.
Дхавалагири - Дхавалагири е една от 14-те зони на Непал. Зоната е с население от 556 191 жители (2001 г.), а площта ѝ е 8148 кв км.
Де Хавиланд Москито - De Havilland Mosquito е британски многоцелеви самолет – (бомбардировач, изтребител) по време на Втората световна война, на въоръжение въ Кралските военновъздушни сили, през 40-те години на ХХ век.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.