демогра̀ф

 

Тълковен речник

мн. демографи, м. Специалист по демография.
• прил. демографски, демографска, демографско, мн. демографски. Демографски изследвания.

Българо-Английски речник

демогра̀ф
м., demographer.

Подробна информация от Wikipedia

Демография - Демографията е наука за динамиката на човешката популация. Тя обхваща въпросите, свързани с големината, структурата и разпределението на населението.
Демографски показатели на държавите от Европа - Численост на населението в държавите от Европа (към 2013 г., в хил. души):
Демографски показатели на държавите от Азия -
Демографски показатели на държавите от Африка -
Демография на Белград - Последното преброяване в Сърбия от 2007 година сочи, че населението на столицата Белград възлиза на 1 630 000 жители.
Демографски показатели на държавите от Северна Америка и Карибите -
Демографски преход - Демографският преход е явление в демографията, при което преминаването от прединдустриална към индустриална икономическа система води до понижаване на нивата на смъртност и раждаемост и балансирането им на ново по-ниско ниво.
Население на Франция - Населението на Франция към 1 януари 2017 е 67,595,000 млн. души.От който 64,860,000 млн. са в метрополна Франция, 2,131,000 млн.
Население на Румъния -
Население на Европейския съюз - Населението на Европейския съюз към 1 януари 2016 е 510 284 430 души (според данни на Евростат).thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.