Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

дама̀ска

 

Тълковен речник

мн. дамаски, ж. Здрав плат, който се използва за тапицерия на мебели.

Българо-Английски речник

damask (cloth)

Подробна информация от Wikipedia

Роза Дамасцена - Роза Дамасцена (Rosa damascena), известна също като Розата на Кастилия е хибриден вид маслодайна роза, получена от съчетаването на Галска роза и Мускусна роза.
Дамаска афера - Дамаската афера е антисемитска кампания в Дамаск през 1840 година, предизвикала международен скандал.
Дамаск - Дамаск (на арабски: دمشق) е столицата на Сирия, център на едноименната столична област Дамаск. Той е най-старата съществуваща столица в света.
Дамаский - Дамаский (на старогръцки: Δαμάσκιος, Damaskios, на латински: Damascius, * ок. 462 в Дамаск, † сл. 538) е значим късноантичен философ (неоплатоник).
Дамаскин - Дамаскините са летописни преписки към църковно-богослужебни книги.
Дамска чанта - Дамска чанта е вид чанта, моден атрибут, носена обикновено от жени, която съдържа ключове, портмоне, четка за коса, грим и някои други малки предмети.
Дамаскин Студит - Дамаскин Студит (на гръцки: Δαμασκηνός Στουδίτης) е гръцки духовник и учен от XVI век, обявен за светец от Църквата на Гърция в 2013 година.
Дамаскин Велешки - Дамаскин Велешки или Дамаскин Рилец е български учител и духовник от XIX век, Велешко-Струмишки митрополит.
Дамска превръзка - Дамската превръзка е абсорбиращ хигиенен продукт, използван от жените по време на менструален цикъл, след раждане, аборт или вагинална хирургическа интервенция, или при всеки друг случай на кръвотечение от вагината.
Дамаскин Папандреу - Дамаскин (на гръцки: Δαμασκηνός) е епископ на Църквата на Гърция, от 1941 г. до смъртта си и архиепископ на Атина и цяла Гърция.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.