Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

дама̀ска

 

Тълковен речник

мн. дамаски, ж. Здрав плат, който се използва за тапицерия на мебели.

Българо-Английски речник

damask (cloth)

Подробна информация от Wikipedia

Роза Дамасцена - Роза Дамасцена (Rosa damascena), известна също като Розата на Кастилия е хибриден вид маслодайна роза, получена от съчетаването на Галска роза и Мускусна роза.
Дамаска афера - Дамаската афера е антисемитска кампания в Дамаск през 1840 година, предизвикала международен скандал.
Дамаск - Дамаск (на арабски: دمشق) е столицата на Сирия, център на едноименната столична област Дамаск. Той е най-старата съществуваща столица в света.
Дамаскин - Дамаскините са летописни преписки към църковно-богослужебни книги.
Дамаский - Дамаский (на старогръцки: Δαμάσκιος, Damaskios, на латински: Damascius, * ок. 462 в Дамаск, † сл. 538) е значим късноантичен философ (неоплатоник).
Дамска чанта - Дамска чанта е вид чанта, моден атрибут, носена обикновено от жени, която съдържа ключове, портмоне, четка за коса, грим и някои други малки предмети.
Дамаскин Папандреу - Дамаскин (на гръцки: Δαμασκηνός) е епископ на Църквата на Гърция, от 1941 г. до смъртта си и архиепископ на Атина и цяла Гърция.
Дамаскин Велешки - Дамаскин Велешки или Дамаскин Рилец е български учител и духовник от XIX век, Велешко-Струмишки митрополит.
Дамаскин Студит - Дамаскин Студит (на гръцки: Δαμασκηνός Στουδίτης) е гръцки духовник и учен от XVI век, обявен за светец от Църквата на Гърция в 2013 година.
Дамска превръзка - Дамската превръзка е абсорбиращ хигиенен продукт, използван от жените по време на менструален цикъл, след раждане, аборт или вагинална хирургическа интервенция, или при всеки друг случай на кръвотечение от вагината.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.