Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

възхита

 

Тълковен речник

ж., само ед. Възхищение. Изпадам във възхита. Във възхита съм от него.

Синонимен речник

(същ.) възхищение, възторг, захлас, удивление, очарование, радост, адмирация, превъзнасяне, ентусиазъм, жар, екстаз

Подробна информация от Wikipedia

Възпитаници на Солунската българска мъжка гимназия - Това е списък с всички завършили VII клас, с матура и зрелостно свидетелство или със свидетелство за завършен клас, в Солунската българска мъжка гимназия по книгата на Георги Кандиларов, бивш директор на гимназията, „Българскитѣ гимназии и основни училища въ Солунъ (по случай на 50-годишнината на солунскитѣ български гимназии)“, 1930 година.
Възпитателно училище-интернат - Възпитателно училище-интернат (абревиатура ВУИ) е специализирана институция в България за малолетни или непълнолетни лица, извършили противообществени прояви и престъпления.
Възпитаници на Софийския университет -
Възпитание - Процес, при който се цели формиране на личностни качества, отношение към света, норми и форми на поведение.
Възпитанички на Солунската българска девическа гимназия - Това е списък с всички завършили Солунската българска девическа гимназия по книгата на Георги Кандиларов, бивш директор на гимназията, „Българскитѣ гимназии и основни училища въ Солунъ (по случай на 50-годишнината на солунскитѣ български гимназии)“, 1930 година.
Възпитаници на Солунската българска търговска гимназия - Това е списък с всички 33 ученици завършили VI клас, с матура и зрелостно свидетелство Солунската българска мъжка гимназия по книгата на Георги Кандиларов, бивш директор на гимназията, „Българскитѣ гимназии и основни училища въ Солунъ (по случай на 50-годишнината на солунскитѣ български гимназии)“, 1930 година.
Списък на възпитаници на УНСС - Това е списък на известни личности, завършили днешния Университет за национално и световно стопанство (бивш Висш икономически институт „Карл Маркс“; „Държавно Висше Училище за финансови и административни науки“; „Свободен университе за политически и стопански науки“ „Балкански Близкоизточен институт“).
Образование в Древен Рим - Образованието в Древен Рим преминава през историческите периоди на развитие на страната:
Образование в Древния Изток - Културата на източните страни е най-ранната в историята на човешката цивилизация. Дълго време е подценявана за сметка на гръцката и римската.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.