Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

въвра̀

 

Тълковен речник

въвреш, мин. св. въврях, мин. прич. въврял, св. – вж. въвирам.

Българо-Английски речник

Подробна информация от Wikipedia

Възраждане (партия в България) - Възраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател е Костадин Костадинов.
Възраст - Възраст е периодът от време, изминало от раждането. Възрастта се отчита посредством единиците за време, като основно се използва „година“.
Възраст на Вселената - Възрастта на Вселената във физическата космология е времето, изминало от Големия взрив до днес. Текущите измервания на възрастта на Вселената сочат, че тя е на 13,799 ± 0,021 милиарда години в модела Ламбда-CDM.
Възраждане (район) - Възраждане е район на Столичната община.
Възраст за сексуално съгласие в Европа - Възрастта за сексуално съгласие варира из цяла Европа. Възрастите за съгласие понастоящем са между 13 и 18 години.
Възраждане (жилищен комплекс на Бургас) - Жилищен комплекс Възраждане е един от най-старите квартали на Бургас след централната градска част. Там се намира операта на града, драматичен театър „Адриана Будевска“, Борисовата градина и Младежкият дом, „старата“ поща, пожарната, III РПУ, както и търговската улица „Фердинандова“.
Възрастова структура на населението в България - Според данни на НСИ към 31 декември 2014 година населението на България е 7 202 198 души, от тях на възраст: от 0 до 14 години – 998 196 (13,9%); от 15 до 64 години – 4 763 673 (66,1%); над 65 години – 1 440 329 (20,0%).
Възражение по съвест - Възражение по съвест (на английски: Hacksaw Ridge) е биографичен военен драматичен филм от 2016 г. режисиран от Мел Гибсън и написан от Андрю Найт и Робърт Шенккан, базиран на истинска история.
Възраждане (квартал на Варна) - „Възраждане“ е жилищен комплекс на 90-150 м н.в. в южното подножие на Франгенското плато, в западната част на гр.
Възраст на Земята - Съвременните геолози определят възрастта на Земята на около 4.54 милиарда години. Възрастта на Земята е определена посредством радиоактивно датиране на материал от метеорити .
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.